Thursday, February 2, 2012

Acne - Types, oorzaken en behandelingen

Acne Vulgaris, algemeen bekend als puistjes, is een ontstekingsziekte van de huid. Deze voorwaarde is zeer typisch in de puberteit. Zoals een bereikt begin twintig, verdwijnt het of vermindert. Acne begint als gevolg van de comedo, een vergrote haarfollikel gestoken met olie en bacteriën. De comedo is ongezien voor het menselijk oog alleen en is aanwezig onder de oppervlakte van de huid. Wanneer het de juiste conditie krijgt, groeit in een ontstoken laesie. De olie die uit de huid helpt bacteriën gedijen binnen de gezwollen follikel.
Niet-inflammatoire hectare zijn van twee soorten - Gesloten comedo of wit hoofd, en Open comedo of zwarte kop. Er zijn vier types van inflammatoire acne -
Papel - Het is de mildste vorm die op de huid als een kleine, stevige roze bult.
Puist - Ze zijn kleine ronde laesies met zichtbare pus. Ze kunnen rood worden weergegeven aan de basis en geelachtig of witachtig in het centrum.
Knobbeltje of cyste - Grote en pijnlijk, ze zijn met pus gevulde laesies diep neergelegd in de huid. De knobbeltjes kunnen aanhouden weken of maanden met de inhoud verharding in een diepe cyste. Elke knobbeltjes en cysten laten vaak diepe littekens.
Acne conglobata - Deze ernstige bacteriële infectie ontstaat meestal op de rug, billen en borst.
De voornaamste oorzaken van acne zijn hormonen zoals androgeen, de productie van extra talg, follikel fallout, bacteriën en ontstekingen. Voor het aansturen van acne, kunt u de volgende stappen -
Vermijd overmatige het wassen van uw huid. Het kan laten de gezonde huid droog, waardoor irritatie van de acne gevoelige gebieden. Over het wassen kan ook bevorderen extra olieproductie.
Blijf uit de buurt van alcohol producten om uw huid. Alcohol is een sterk samentrekkend dat de bovenste laag van de huid waardoor talgklieren om meer olie te produceren strips.
Knijp niet in of kies de acne met nagels, pinnen of andere zaken. Het dwingt de bacteriën dieper in de huid en vaak laat een blijvend litteken acne.
Een wasbeurt is nodig na het sporten. De warmte en het vocht tegen de huid zorgt voor een perfecte voedingsbodem voor de verspreiding van bacteriën.
Consumeer voedsel rijk aan vitamine A, vitamine B-2, Vitamine B-3, Vitamine E en zink zoals eieren, noten, lever, melk, vis en groene bladgroenten.
Een goede slaap en een leven met die stress en emotionele spanning kunnen verminderen acne.
Draag weinig make-up tijdens het sporten. Vermijd kleding die volledig zijn gemaakt met nylon.
Laserchirurgie wordt vaak gebruikt om de littekens die door acne links te verminderen. Het behandelen van acne met azelaïnezuur, salicylzuur, tropische retinoïden en benzoylperoxide is ook gebruikelijk. Een groot aantal mensen begonnen met een poging kruiden acne behandelingen over de conventionele medicijnen met behulp van theeën, oliën en kruiden crèmes.

No comments:

Post a Comment